• četvrtak, 25. april 2024.
140 miliona za rekonstrukciju ulica u opštini Pećinci
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

140 miliona za rekonstrukciju ulica u opštini Pećinci

23. mart 2023. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u Novom Sadu ugovore predstavnicima 36 lokalnih samouprava iz AP Vojvodine, za sufinansiranje i finansiranje 47 projekata, od toga 37 novih projekata i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji.

U ime opštine Pećinci ugovor vredan 100 miliona dinara potpisao je predsednik opštine Siniša Đokić.

– Pored ovih 100 miliona koje je izdvojila Pokrajinska vlada, Opština Pećinci će izdvojiti još 40 miliona dinara iz sopstvenog budžeta, a sredstva su namenjena za rekonstrukciju saobraćajnica u ulicama u više naselja naše opštine. Reč je o sporednim ulicama koje su trenutno u najlošijem stanju i koje ćemo tokom ove godine rekonstruisati i samim tim učiniti bezbednijim, pre svega za građane koji u njima žive – izjavio je Đokić.

Ukupna vrednost ugovora koje je danas uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je gotovo šest milijardi dinara, a reč je o projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

-Preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine – izjavio je Mirović i naglasio da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine.

Mirović je istakao da je napravljena velika razlika od 2016. godine do danas kada je reč o upravljanju javnim finansijama i ulaganjima, jer ne postoji projekat koji je Pokrajinska vlada najavila i koji finansira, a da nije realizovan.

Dodeli ugovora prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: