• utorak, 28. novembar 2023.
Energetski vaučeri za 880 domaćinstava
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Energetski vaučeri za 880 domaćinstava

20. januar 2023. godine

Ukupno 880 domaćinstava ostvarilo je pravo na energestke vaučere u iznosu od maksimalno 10.000 dinara koje je obezbedio Grad Sremska Mitrovica. Vaučeri se izdaju u cilju prevazilaženja poteškoća u obezbeđenju energenata za domaćinstva, a mogu se iskoristiti za plaćanje računa za utrošenu toplotnu energiju izdatih od strane JКP „Toplifikacija“ ili za refundaciju računa za kupljeno ogrevno drvo, briket, pelet i ugalj.

Кako je na konferenciji za medije koju je tim povodom održao načelnik Uprave za socijalnu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, komisija sastavljena od zaposlenih u Centru za socijalni rad „Sava“ i lokalnoj samoupravi Grada Sremska Mitrovica konstatovala je da je na Javni poziv za dodelu subvencija u vidu energetskih vaučera pristiglo 947 prijava, od kojih je važeće 880.

Iz gradskog budžeta za energetske vaučere izdvojeno je prvobitno 5 miliona dinara, što nije bilo dovoljno za sve podnete zahteve, tačnije 347 domaćinstava je ostalo, kako se kaže, ispod crte. Međutim, zahvaljujući uštedama koje smo ostvarili tokom praznika, jer nismo postavili novogodišnju rasvetu i neke propratne sadržaje kao što je klizalište, uspeli smo da obezbedimo dodatna 3,5 miliona dinara i na taj način obezbedimo vaučere za sve važeće prijave – objasnio je kratko načelnik.

Riđošić je istakao da će konačna rang lista domaćinstava po ovom javnom pozivu biti objavljena tokom naredne nedelje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: