• nedelja, 25. februar 2024.
Opština Pećinci se uključila u projekat „Zelena Srbija“
Vesti
0 Komentara

Opština Pećinci se uključila u projekat „Zelena Srbija“

26. decembar 2022. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić ugostio je danas ambasadora Indonezije u Srbiji Mohamada Čandru Vidju Judu i zamenika direktora Direktorata za radijacionu i nuklearnu bezbednost i sigurnost Srbije (SRBATOM) Branka Brajića i tom prilikom je, zajedno sa gostima, zasadio 25 sadnica lipe na prostoru oko etno kuće Aksentijev kućerak u Ogaru.

Akcija sadnje je realizovana u okviru projekta „Zelena Srbija“ koji su pokrenuli Direktorat i Kolor medija komjunikejšns (Color media communications), a koji za cilj ima zaštitu životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje.

Predsednik Đokić se zahvalio gostima što su baš opštinu Pećinci pozvali da se pridruži projektu „Zelena Srbija“.

„Opština Pećinci kao industrijski visoko razvijena opština postavila je sebi kao primarni cilj očuvanje životne sredine i zaštitu zdravlja naših građana. Svako novo stablo na teritoriji opštine Pećinci je pomak ka tom cilju“ – izjavio je Đokić i istakao da je Opština Pećinci u saradnji sa mesnim zajednicama već organizovala brojne akcije ozelenjavanja javnih površina u praktično svim naseljima.

Ambasador Indonezije je rekao da mu je uvek zadovoljstvo da uzme učešća u projektu „Zelena Srbija“ i da na taj način da svoj doprinos zaštiti životne sredine u Srbiji.

„Hvala vam što ste pozvali Indoneziju da učestvuje u ovom plemenitom poduhvatu“ – rekao je Mohamad Čandra Vidja Juda, koji je svoje sagovornike upoznao sa najznačajnijim merama koje njegova zemlja preduzima u borbi protiv klimatskih promena, očuvanju životne sredine, smanjenju emisije štetnih gasova, sprečavanju uništavanja šuma i sprovođenju kontrole upravljanja vodama.

Branko Brajić je rekao da je u okviru projekta „Zelena Srbija“ za protekle tri godine, koliko traje, zasađeno nebrojeno sadnica.

„Na taj način smo pokušali da makar simbolično, ali ipak značajno, doprinesemo podizanju svesti o značaju očuvanja životne sredine kod ljudi u gradovima i opštinama koje smo posetili. Taj put kojim ide Direktorat apsolutno je primaran, jer jedna od naših obaveza jeste očuvanje životne sredine. Mi smo odlučni da tim putem nastavimo i dalje i da se ova kampanja realizuje i narednih godina“ – izjavio je Brajić.

Projekat je do sada realizovan u saradnji sa brojnim ambasadama u Srbiji, a opština Pećinci je dvadeset osma lokalna samouprava koja se pridružila Projektu.

Pre akcije, predsednik Đokić je održao sastanak sa gostima u zgradi Opštine i tom prilikom je visokom gostu iz Indonezije uručio na poklon sliku, a direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković je goste upoznala sa istorijatom i značajem Aksentijevog kućerka kao najstarije očuvane seoske kuće u Sremu.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: