• četvrtak, 18. april 2024.
Počela realizacija projekta “Velika sadnja – Zeleni prsten” u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Projekti | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Počela realizacija projekta “Velika sadnja – Zeleni prsten” u Sremskoj Mitrovici

10. novembar 2022. godine

Realizacija projekta “Velika sadnja – Zeleni prsten”, počela je u četvrtak 10. novembra u Industrijskoj zoni “Jezero” u Sremskoj Mitrovici.

Tokom prve faze zasađeno je 300, a do kraja godine očekuje se da će biti zasađeno 2008 sadnica, čime će biti formiran zeleni prsten oko Grada. Broj sadnica je simboličan, pošto je Sremska Mitrovica 2008. godine dobila status Grada.

Zeleni pojas oko Sremske Mitrovice predstavljaće štit od aero zagađenja i apsorbent za polutante. Značajan je i odabir vrsta sadnica, javor emituje fitoncide- čestice koje uništavaju mikroorganizame iz vazduha. Ova vrsta sadnica, pored četinara će biti i najbrojnija u formiranju zelenog pojasa.

Projekat “Ekološkom svešću do sopstvenog zdravlja” je sufinansiran od strane Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: