• ponedeljak, 26. septembar 2022.
Do kraja godine na naplatnoj stanici Stara Pazova 17 saobraćajnih traka
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Do kraja godine na naplatnoj stanici Stara Pazova 17 saobraćajnih traka

27. avgust 2022. godine

Nemali broj Pazovčana, zajedno sa velikim brojem drugih turista, put mora, bilo Egejskog, Jonskog ili Jadranskog, krenuo je krajem prve polovine avgusta i vraća se predstojećeg, posednjeg, avgustovskog vikenda. Кao i u odlasku, i u povratku ih najviše zanima da li će dugo čekati na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Prateći informacije iz merodavnih izvora mogu se izbeći velike gužve na graničnim prelazima, a prema obaveštenjima iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nije bilo velikih gužvi ni u najvećem špicu smene turista krajem jula i početkom avgusta. Кao i druge naplatna stanice i Stara Pazova je dobro funkcionisala i bez zadržavanja propustila rekordnih 137.000 vozila, zabeleženo je u JP „Putevi Srbije“.

Budući da se radi o jednoj od najfrekventnijih naplatnih rampi u Srbiji, početkom jula urađeno proširenje nije dovoljno i do kraja godine bi trebalo da na naplatnoj stanici Stara Pazova u funkciji bude 17 saobraćajnih traka u okviru jednog modernog objekta, kao što je naplatna stanica Beograd, najavljuju iz JP „Putevi Srbije“.

Uz sve veće korišćenje elektronske naplate putarine, novim, većim, kapacitetom bilo bi omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja u ovom delu jednog od važnih putnih pravaca Evrope.

B. Topalović

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: