• četvrtak, 28. mart 2024.
Flautisti Sremske Mitrovice odlikovani zlatnim medaljama i peharima
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Flautisti Sremske Mitrovice odlikovani zlatnim medaljama i peharima

3. jun 2022. godine

U sredu, 1. juna na svečanom završnom koncertu najuspešnijih učesnika prestižnog takmičenja “Zemun international music competition” u Zemunu nastupila su tri učenika MŠ ”Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice. Luka Halilović učenik nastavnika Irene Milić, Una Brkljač i Irena Panić, učenice nastavnice Jelene Vlaović osvojili su prve nagrade sa maksimalnih 100 poena i titule Laureata – pobednika svoje kategorije i tako zaslužili čast da nastupe na ovom koncertu.

Tim nastupom zaokružili su takmičarsku sezonu mladih mitrovačkih flautista za školsku 2021/22. godinu. Uz ova tri učenika još nekoliko učenika nastupilo je u periodu od novembra do maja meseca na 14 takmičenja, osvojivši 53 nagrade, od toga 42 prve i čak 14 titula Laureata. Najuspešniji su bili Irena Panić sa osvojenih 7 prvih nagrada, od toga 5 titula Laureata, Una Brkljač sa osvojenih 7 prvih nagrada, od toga 4 titule Laureata, Ana Prokić sa osvojene 3 prve nagrade, učenice klase Jelene Vlaović. 

Isidora Kozlina učenik srednje muzičke škole osvojila je 8 prvih nagrada, od toga 2  titule Laureata i 1 drugu nagradu na Medjunarodnom takmičenju, Jovana Jovanović 5 prvih nagrada, od toga je jednom bila pobednik svoje kategorije, Valentina Sarka sa osvojene 4 prve nagrade, učenice su u klasi Tatjane Miljković. Luka Halilović sa osvojenih 5 prvih nagrada, od toga 2 titule Laureata učenik je klase Irene Milić. Uz temeljnu pripremu i podršku tri nastavnice flaute, i nesebičnu podršku roditelja ovih učenika uspehu je znatno doprineo rad klavirskih saradnika. Učenike su pratili Aleksandar Cundra i Damjana Ćuk.

Osim takmičenja učenici su vredno nastupali na koncertima u Šidu, Rumi, Šapcu, Beogradu, Zemunu i Sremskoj Mitrovici. Isidora Kozlina je održala solistički koncert u Šapcu, Luka Halilović u našem gradu, a u junu će Isidora Kozlina i Irena Panić takodje imati solističke koncerte u Sremskoj Mitrovici.

Kao krunu ovogodišnjeg rada mladi flautisti održaće završni koncert 14.juna u Lapidarijumu Muzeja Srema sa početkom u 19 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: