• petak, 29. mart 2024.
U martu počinje rekonstrukcija najlošijeg puta u opštini Pećinci
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

U martu počinje rekonstrukcija najlošijeg puta u opštini Pećinci

11. januar 2022. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić saopštio je danas da je kompletna rekonstrukcija najlošije deonice puta u pećinačkoj opštini, puta Šimanovci – Deč – Preka kaldrma – Ašanja – Spomenik, predviđena za početak marta ove godine. Kako je rekao, u telefonskom razgovoru sa direktorom Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, Zoranom Drobnjakom, rukovodstvo pećinačke opštine je obavešteno da je ovih dana u toku izrada predmera i predračuna, kako bi radovi na terenu mogli da počnu već u martu, čim to vremenski uslovi dozvole.

„Izuzetno nam je značajno to što smo od gospodina Drobnjaka lično dobili obećanje da će se sa rekonstrukcijom krenuti već početkom marta, jer je reč o deonici koja je devastirana transportom peska iz Ašanje, sa eksploatacije peska preduzeća „Ašanja pesak“d.o.o, a za potrebe izgradnje auto-puteva. Ovo je trenutno najlošija deonica puta u našoj opštini, koja građanima naselјa koja se nalaze na ovom putu, ali i građanima drugih naselјa koji ovim putem odlaze na posao u Šimanovce i Beograd, predstavlјa veliki problem jer ozbilјno ugrožava bezbednost u saobraćaju“ – izjavio je predsednik Đokić i podsetio da su obavezu kompletne rekonstrukcije ovog puta na sebe još 2019. godine preuzeli Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“.

„U međuvremenu, početak radova na rekonstrukciji puta Ašanja – Spomenik je više puta odlagan, a nakon brojnih urgencija koje je pećinačka lokalna samouprava uputila resornom Ministarstvu i Putevima Srbije, sada imamo obećanje gospodina Drobnjaka da će radovi početi već početkom marta ove godine“ – rekao je Đokić i ocenio da je ovo izuzetno dobra vest za građane pećinačke opštine.

Opštinsko rukovodstvo je iskoristilo priliku da Zorana Drobnjaka informiše i o tome da se transportom peska iz Ašanje, ovoga puta za potrebe izgradnje Fruškogorskog koridora, trenutno ozbilјno narušava stanje deonice regionalnog puta Ašanja – Obrež – Ogar – Donji Tovarnik – Subotište, kao i lokalnog puta Subotište – Brestač.

„Gospodinu Drobnjaku su dostavlјene fotografije i video snimci koji potvrđuju tačnost naših navoda, a od njega smo dobili uveravanja da će i ova deonica puta biti rekonstruisana u potpunosti“ – kazao je predsednik Đokić.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: