• četvrtak, 22. februar 2024.
Кonferencija projekta “COOP FWD” uspešno održana
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Кonferencija projekta “COOP FWD” uspešno održana

21. decembar 2021. godine

U okviru projekta “COOP FWD – Moving Forward to Support Social Economy through inter-regional Cooperation and Developing Education” koji se finansira iz programa COSME Evropske Unije, Grad Sremska Mitrovica je bio domaćin hibridnog događaja na temu socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva. Na konferenciji su pored lokalnh učesnika učestvovali i partneri na projektu iz Hrvatske, Mađarske, Italije i Češke.

Događaj je ugostio predstavnike primera dobre prakse socijalnog preduzetništva i inicijativa u okviru socijalne ekonomije: organizacija Čepom do osmeha, preduzeće “Texeco” iz Sremske Mitrovice, КPZ Sremska Mitrovica,
Ždralice Daruvar iz Hrvatske, restoran „Šest tačkica“ iz Mađarske, inicijative građana „Circolo Кessel” iz Italije i “Spolek Vespolek” iz Češke.

Zajedničko svim ovim inicijativama jeste da su nastale iz potrebe lokalne zajednice da odgovori na potrebe najranjivih građana: Roma, osoba sa invaliditetom, starijih osoba, žena žrtva nasilja i sl. i da imaju izuzetno veliki potencijal širenja na druge lokalne zajednice unutar svojih država pa i šire. U tom kontekstu, partneri će nastaviti saradnju na razvijanju daljih projektnih ideja, u skladu sa potrebama i dostupnim pozivima za finansiranje.

Predavači i voditelji radionica, predstavnici organizacija Кlaster socijalnog preduzetništva Vojvodine i Regionalne razvojne agencije “Srem” su svoje iskustvo i znanje ponudili za ispitivanje potencijala prenosivosti primera dobre prakse na druge lokalne zajednice, kao i za uvođenje novih i kreativnih načina za rad u socijalnom preduzetništvu: socijalne inovacije i “design thinking”.

Nakon ovog događaja, predviđena je Finalna konferencija u Bjelovaru u Hrvatskoj.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: