• Friday, 27. May 2022.
U muzičke radionice uklјučeno preko 150 osnovaca iz pećinačke opštine
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

U muzičke radionice uklјučeno preko 150 osnovaca iz pećinačke opštine

4. November 2021. godine

Muzičkim radionicama u školama u Deču i Prhovu priveden je kraju projekat pećinačkog Kulturnog centra „Zajedno u ritmu na selu – klasična muzika u crtanom filmu“, u okviru kojeg je realizovano 13 muzičko-edukativnih radionica namenjenih nižem osnovnoškolskom uzrastu u skoro svim naselјima opštine Pećinci.

Radionicama je prisustvovalopreko 150 učenika koji su učili o klasičnoj muzici i njenoj kako upotrebnoj tako i statusnoj vrednosti, o instrumentima i zajedničkom muziciranju. Edukatorki Branislavi Trifunović su u realizaciji radionica pomagali klaviristkinja Nataša Arsenijević iz Kupinova i gitarista Viktor Đurić iz Novog Sada, koji su uživo upoznavali učenike sa klasičnom muzikom.

Projekat je osmišlјen tako da u njemu mogu da učestvuju svi, uklјučujući i decu sa smetnjama u razvoju i decu iz društveno osetlјivih grupa, čime se ponovo podvlači činjenica o klasičnoj muzici kao pogodnom sredstvu inkluzije, a u okviru projekta nedavno su održana i dva koncerta u pećinačkom Kulturnom centru i jedan u Rumi.

Pokrovitelј projekta je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, uz podršku Opštine Pećinci i Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: