• sreda, 21. februar 2024.
Evropska saradnja rumske i češke škole
Vesti
0 Komentara

Evropska saradnja rumske i češke škole

13. oktobar 2021. godine

U Srednjoj stručnoj školi “Stevan Petrović Brile” u Rumi danas je potpisan sporazum o saradnji ove obrazovne ustanove sa Srednjom ribolovačkom i vodoprivrednom školom “Jakub Кrčin” iz češkog grada Trebonja.

Saradnja i razmena iskustava omogućiće pokretanje novih međunarodnih projekata, a prvi od njih će se odnositi na prečišćavanje otpadnih voda u mesnoj industriji.

Taj projekat će realizovati škola iz Rume u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Novi Sad, uz bogata iskustva koja poseduje škola iz Trebonja.

Sporazum o saradnji potpisali su direktori dve škole Dušan Stojanac i Aleš Vondrka, a svečanosti su prisustvovali su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, Češke ambasade i Opštine Ruma.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: