• subota, 20. april 2024.
Predlaganje projekata za Participativno budžetiranje
Vesti | Ruma
0 Komentara

Predlaganje projekata za Participativno budžetiranje

10. septembar 2021. godine

Od 13. septembra Opština Ruma započinje novi ciklus projekta po kojem je prepoznatljiva – „Participativno budžetiranje“. Sedmu godinu zaredom građanima rumske opštine omogućeno je da direktno učestvuju u kreiranju opštinskog budžeta.

Predlaganje projekata počinje u ponedeljak 13. septembra i trajaće do četvrtka, 23. septembra. Ove godine akcenat će biti stavljen na elektronsko predlaganje projekata, a projektne ideje će se slati na mejl: participativno@ruma.rs. Upitnik za prikupljanje projektnih ideja se moze preuzeti na Zvaničnoj prezentaciji Opštine Ruma www.ruma.rs (od 13. septembra) i u dve zgrade Opštinske uprave u Rumi (Glavna 107 i Orlovićeva 5), kao i u svim seoskim mesnim kancelarijama, gde će u pomenutom periodu biti postavljene i glasačke kutije u koje građani mogu ubaciti predloge.

Svaki građanin moze da predlozi koliko god zeli projekata, ne postoji ograničen broj, ali bi trebalo da projekti budu u interesu svih građana, kao i da su u nadleznosti lokalne samouprave. Nema ni finansijskih ograničenja za projekte, ali akcenat, kao i do sada, treba da bude na mikro projektima, od lokalnog značaja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: