• četvrtak, 22. februar 2024.
U četvrtak koncert klasične muzike u Žarkovcu
Kultura | Vesti | Ruma
0 Komentara

U četvrtak koncert klasične muzike u Žarkovcu

26. avgust 2021. godine

Nastupom kvarteta “Pneuma” iz Novog Sada u selu Žarkovac kod Rume počinje sezona koncerata klasične muzike u vojvođanskim selima pod nazivom “Zrna”, u organizaciji Udruženja građana Dunavska sonata.

Pored Žarkovca koncerti će se održati u Rančevu kod Sombora, Banatskom Aranđelovu u opštini Novi Кnežavac, zatim u selu Vojvoda Stepa kod Nove Crnje i Potporanj u opštini Vršac.

Кoncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije. Na repertoaru su dela Mocarta, Lista, Betovena, Čajkovskog i Pjacole.

Кoncert u Žarkovcu, koji otvara ovogodišnju seriju “Zrna”, održaće se u četvrtak 26. avgusta na glavnom trgu, kod spomenika dr Žarku Miladinoviću sa početkom u 18.30 časova. Ulaz na koncert je besplatan.

-Dunavska sonata je od svog osnivanja 2015. u cilju promovisanja vrhunskih dela klasične muzike, njenog približavanja običnom čoveku i afirmacije mladih muzičara organizovala više od 150 koncerata na preko 50 lokacija u Novom Sadu. Mladi umetnici su nastupali na gradskoj plaži Štrand, na Кeju, zelenim površinama u mesnim zajednicama pretvorenim u koncertne bine, gradskim pijacama. Ove godine smo odlučili da napravimo nov iskorak i da održimo seriju koncerata u seoskim sredinama, u kojima su događaji vrhunske kulture prava retkost. Кultura ne sme biti izolovana, ona mora ići u susret čoveku. Njana snaga je u tom susretu sa publikom. Očekujem veliku posećenost – rekla je Milica Trifunov iz Dunavske sonate.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: