• petak, 19. april 2024.
Pripreme za narednu sezonu u Bukovičkoj Banji
Sport
0 Komentara

Pripreme za narednu sezonu u Bukovičkoj Banji

16. avgust 2021. godine

Mladi pećinački košarkaši Srem Basketa vratili su se sa devetodnevnih priprema u Bukovičkoj Banji.

Trener Živko Misirača veoma je zadovoljan kako su pripreme protekle, ali i uslovima za trening u Banji.

„Ovo su nam bile jedanaeste pripreme po redu. U Bukovičkoj Banji, kod Aranđelovca, imali smo izvanredne uslove za rad: velika sala i tri spoljna terena. Moji pomoćnici i ja radili smo sa 42 mlada igrača: od minibasket uzrasta, do mlađih pionira i pionira. Sa nama su bili i vršnjaci iz KK „Feniks 037“ iz Kruševca, te smo pripreme odradili po zajedničkom programu. Akcenat na treninzima je bio na poboljšanju tehničke sposobnosti dece, kao i na fizičkoj pripremi. Trenirali smo dva puta dnevno, uz napomenu da je rad bio prilagođen uzastu dece“ – naglašava Misirača.

Svih devet dana priprema bilo je pažljivo isplanirano, a trener Misirača napominje da je pored treninga bilo i zabave za decu, ali su ove godine izostali izleti.

„Ustajanje je bilo u 7.00 časova ujutro. Prvi trening je bio nakon doručka u 9.00 časova, ako se radilo u sali, ili u 9.30 ako je bilo trčanje u parku. Posle toga je bio odlazak na bazen, gde se boravilo 45 minuta. Nakon ručka u 14.00 časova, obavezan je bio odmor od 15.00 do 17.00 časova. Večernji trening je bio od 18.00 do 19.30. Nakon večere izlazak u grad i šetnja do 20.30, kada su sva deca ulazila u svoje sobe i spremala se za spavanje. Vankošarkaške aktivnosti su uglavnom bile svedene na šetmju i igranje stonog tenisa. Prošle godine smo pešačili do Vidikovca na Bukulji i obilazili pećinu Risovaču. Ove godine, zbog velikih vrućina, nismo želeli da decu izlažemo dodatnim naporima“ – izjavio je Misirača.

Nakon što su se vratili sa priprema, mladi pećinački košarkaši imaće nekoliko dana za odmor, da bi zatim nastavili sa pripremama za narednu sezonu. Planirano je, po rečima trenera Misirače, i nekoliko prijateljskih utakmica, kao i 11. „Vikend pod koševima“ ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: