Otvoreno dečije igralište u naselju “Matija Huđi”

Sremska Mitrovica – Danas je u mitrovačkom naselju „Matija Huđi“ u blizini Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i vrtića zvanično otvoreno igralište za decu.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović sa saradnicima.

-Počeli smo sa uređenjem stambenog naselja „Matija Huđi“ tako što smo pijacu koja je bila na ovom platou pomerili na drugo mesto na zadovoljstvo i prodavaca i kupaca, tako da nam je ovaj prostor ostao slobodan za izgradnju dečijeg igrališta. Sledeći korak koji planiramo je rekonstrukcija saobraćajnica, dogradnja puteva i pešačkih staza i kao najvažnije – atmosferska kanalizacija. Projektno tehnička dokumentacija za nju se već radi i za taj posao smo dobili pet miliona dinara od nadležnog pokrajinskog sekretarijata i veći deo od Grada Sremska Mitrovica – istakla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i dodala da se ovakva igrališta planiraju i u drugim delovima grada.

Nenad Marijanac, član Saveta Mesne zajednice „Matija Huđi“ zahvalio  se Gradu koji je omogućio lepo i novo igralište, a Igor Vujić, mali gradonačelnik iz Martinaca, rekao je da bi voleo da ima jedno ovakvo igralište u svom selu kako bi mogao da se igra sa drugarima.

 

Kategorije Društvo Sremska Mitrovica Vesti