• četvrtak, 18. jul 2024.
Igor Jurić: Deca nisu svesna opasnosti, a roditelji još manje
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Igor Jurić: Deca nisu svesna opasnosti, a roditelji još manje

8. februar 2021. godine

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu, Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za obrazovanje i učeničke organizacije osnovnih i srednjih škola u saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“, danas su u Gradskoj kući organizovali tribinu sa ciljem smanjenja učestalosti internet nasilja u školama, podizanja svesti kod učenika o posledicama internet nasilja i prevencije istog.

DSCF0035Gost predavač bio je osnivač pomenute Fondacije, Igor Jurić, koji je mitrovačke učenike upoznao sa opasnostima koje im prete i mogućnostima njihove prevencije, i to, kroz primere.

– Deca su imala priliku da vide životna iskustva. Mi govorimo da ne znamo šta može da se desi sutra, ali znamo šta se desilo juče, i na osnovu toga radimo preventivne aktivnosti. To je realnost sa kojom moramo da se suočavamo. Mislim da su ove edukacije izuzetno važne i obišli smo preko 500 škola, ustanova i slično.Ističem da deca zaista nisu svesna opasnosti, a roditelji još manje i u tome je važnost ovakvih edukacija. Mi kao roditelji, pre svega, moramo dodatno da se informišemo, kako bismo podigli svest deci. Bezbednost dece nije opcionalna nego obavezna stvar – istakao je danas Jurić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: