• petak, 19. april 2024.
Ove godine bez manifestacije u Braziliji
Projekti | Beočin
0 Komentara

Ove godine bez manifestacije u Braziliji

2. septembar 2020. godine

Brazilija – S obzirom da su zbog epidemije obustavljena okupljanja i prekinute organizacije događaja koji podrazumevaju prisustvo većeg broja ljudi, ovog leta izostala je i manifestacija koju svake godine organizuju članice Udruženja žena „Brazilijanski biseri“, iz Mesne zajednice Brazilija, u opštini Beočin.

Reč je o manifestaciji „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“ koja promoviše etno proizvode udruženja, proizvoda zanatlija i privrednika ove Mesne zajednice, a sve u cilju promovisanja stvaralačkog potencijala seoskih žena i njihovog ekonomskog i socijalnog jačanja, uz negovanje narodne tradicije, kulture i običaja.

Manifestacija svake godine okuplja oko desetak ženskih udruženja koje izlažu svoje rukotvorine, kao i vinare, pčelare, umetnike i izlagače starih zanata. Događaju prisustvuju, pored izlagača – domaćina manifestacije, i preko dvadeset drugih udruženja i izlagača iz Morovića, Čuruga, Beočin sela, Čerevića, Rakovca, Banoštora, Luga i Suseka.

Manifestaciju prati bogat kulturno-umetnički program u kome učestvuju deca iz Predškolske ustanove iz Čerevića, KUD “Brile” iz Beočina i folkloraši. Osim dodele zahvalnica, peharom se nagrađuje najlepše uređen štand, najlepši ručni rad i najlepši i najukusniji medenjak.

Specifični cilj manifestacije je da svojom osobenošću postane vrednost koja će u budućnosti doprineti razvoju turizma u opštini Beočin, tako da su brošurom „Beočin od srca“ koja je jedne godine deljena posetiocima prezentovani i svi drugi turistički sadržaji opštine poput čuvenih manastira, Beočin i Rakovac, kao i ostale brojne opštinske manifestacije, restorani, vinarije, izletišta i druga vredna i značajna mesta beočinske opštine koje treba posetiti i videti.

(Projekat “Udruženja žena kao čuvari tradicije” sufinansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: