• četvrtak, 29. februar 2024.
Kovid ambulanta na novoj lokaciji
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Kovid ambulanta na novoj lokaciji

23. jul 2020. godine

Kovid ambulanta, koja se do sada nalazila u Sedmoj zdravstvenoj stanici Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, od sutra će biti izmeštena u prostorije mitrovačke Opšte bolnice. To je, prema rečima direktorke Doma zdravlja dr Miroslave Ševo, učinjeno zbog boljih protivpandemijskih uslova u okviru bolnice.

– Promena u organizaciji zdravstvene zaštite u okviru padnemije preduzeta je zbog blizine rentgena, radiologije, laboratorije, infektologa, bolničkih lekara i da bi se pacijenti u slučaju teških oblika što brže smestili u bolnicu, kako bi im se pružila najbolja zdravstvena zaštita. Kovid ambulanta će biti na bolničkom prijemu, odnosno na mestu gde je trenutno bolnički prijem. Radiće više ekipa. Radno vreme će biti non-stop, tj. 24 sata, tako da će u svako doba dana i noći pacijenti sa temperaturom i tegobama u okviru ove infekcije moći da se jave – istakla je dr Ševo i dodala da je, u slučaju sumnje na koronavirus, potrebno javiti se odmah, kako ne bi došlo do komplikacija, jer je bolest nepredvidiva.

– Nikad se ne zna u okviru ove virusne infekcije kako će se razvijati, krene sa blažom slikom, pa se poboljšava ili dođe do teških stanja, tako da treba da se jave sa početnim simptomima – rekla je dr Miroslava Ševo, ističući da će se komercijalni testovi, odnosno, testovi na zahtev, i dalje vršiti u Drugoj zdravstvenoj stanici, u periodu od osam do 20 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: