• četvrtak, 25. april 2024.
Najveći broj građana poštuje mere Vlade
Vesti
0 Komentara

Najveći broj građana poštuje mere Vlade

21. april 2020. godine

Beograd-Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je približno 1.000 ljudi kršilo mere zabrane kretanja tokom najdužeg policijskog časa proteklog vikenda.
Stefanović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da su se mere zabrane kretanja, tokom policijskog časa od petka u 17 do danas u 5 ujutru, kršile najviše u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu, a najmanje u Prijepolju, Zaječaru i Prokuplju.

Prema njegovim rečima najstariji sugrađani su u kontinuitetu bili veoma disciplinovani, pa gotovo da nije zabeležen nijedan slučaj kršenja mera.

Potpredsednik Vlade je istakao da su se stekle mogućnosti da penzioneri bez dozvole mogu da izađu iz kuća u periodu od 18 časova do 1 čas posle ponoći utorkom, petkom i nedeljom, oko 600 metara od svoje kuće.

Ne verujem da će neko to zloupotrebljavati, naglasio je on i izrazio zahvalnost penzionerima koji su pokazali veliku disciplinu.

Stefanović je rekao da je rano govoriti o tome kako će izgledati policijski čas sledećeg vikenda jer se efekti procenjuju iz dana u dan, ali je istakao da, ako građani budu disciplinovani, u jednom trenutku neće biti ni potrebna zabrana kretanja.

Ako pokažemo disciplinu, verujem da možemo da očekujemo da naredna nedelja bude lakša, da pomeramo policijski čas i da ga relativno brzo i ukinemo. Ako poštujemo socijalno distanciranje i mere koje su lekari predložili, onda policijski čas u jednom trenutku neće biti potreban, naglasio je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je najveći broj građana apsolutno disciplinovan i da je zbog toga moguće sada ublažiti pojedine mere.

Prema njegovim rečima 191 pripadnik MUP-a je zaražen koronavirusom, dok ih je šest preminulo.

Svima nam je teško pala činjenica da imamo toliko preminulih. Od onih koji su zaraženi bilo je slučajeva sa lakšom, ali i sa težom kliničkom slikom. Oni sa kojima sam ja razgovarao su dobrog opšteg stanja, dobro raspoloženi i jedva čekaju da se vrate i da pomažu stanovništvu, naveo je on.

Stefanović je ukazao na to da građani imaju poverenja u pripadnike MUP-a tokom teških situacija, kakva je ova, istakavši da je policija tokom vanrednog stanja dobijala razne zaheve.

Policija pomaže građanima da dođu do leka, hrane, bilo čega što im je potrebno, i ja sam veoma zadovoljan bliskom saradnjom i kontaktom između građana i policije, rekao je potpredsednik Vlade i pozvao građane da se policiji obrate kad god imaju potrebe za tim.

Izvor:www.gov.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: