• subota, 18. maj 2024.
Šiđanima besplatna tečnost za dezinfekciju
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Šiđanima besplatna tečnost za dezinfekciju

19. mart 2020. godine

Šid – Štab za vanredne situacije opštine Šid tokom doneo je odluku da građanima opštine Šid besplatno podeli sredstva za dezinfekciju s ciljem sprovođenja preventivnih mera u suzbijanju potencijalnog širenja korona virusne bolesti.

-Uspeli smo da obezbedimo potrebne količine sredstava za dezinfekciju za sve građane opštine Šid. Sredstva su danas distribuirana po selima i smeštena su u tankovima u centrima sela ili ispred zgrade mesne zajednice, a od sutra ujutru će biti distribuirana besplatno svim građanima naseljenog mesta Šid. Još jednom koristim priliku da zamolim sve građanke i građane koji su doputovali iz inostranstva da dobrovoljno odu u karantin, kao i starije osobe koje spadaju u osetljivu grupu da ne izlaze iz svojih domova. Ako im je potrebna pomoć tu su naši volonteri da im pomognu. Za sva pitanja građani se mogu obratiti na broj telefona 022/712-122 ili ukoliko pomisle da su zahvaćeni virusom KOVID-19 mogu da se obrate lekarima Doma zdravlja 022/712-522 – izjavio je komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Semenović.

Sredstva za dezinfekciju, koja će biti postavljena na sedam lokacija u Šidu obezbedilo je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“.

-U toku noći cisterne će biti postavljene na sedam lokacija u Šidu. Prva lokacija je ispred Kulturno obrazovnog centra, druga ispred JKP „Standard“, treća ispred vrtića u naselju Istok, četvrta ispred PU „Jelica Stanivuković-Šilja“, peta lokacija ispred novog vrtića u Ulici Cara Lazara, šesta u G2 naselju pored igrališta i sedma ispred škole „Branko Radičević“. To su lokacije na kojima će građani moći da dobiju dezinfikaciono sredstvo. Tankovi će se dopunjavati svakog dana. Građani će moći da uzmu maksimalno dve litre dnevno. Ovim putem bi ih zamolio da prilikom dolaska na mesta sa tankovima koriste mere zaštite – rukavice i maske. Na svim punktovima će se nalaziti volonteri koji će deliti dezinfikaciona sredstva. Na građanima je samo da ponesu ambalažu u koju će se sipati – izjavio je direktor JKP „Vodovod“ Aleksandar Jovanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: