• petak, 29. mart 2024.
Tribina o hrani
Društvo | Vesti
0 Komentara

Tribina o hrani

21. oktobar 2019. godine

Sremska Mitrovica- Tribinu o hrani, koja je održana u sali Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici, povodom Svetskog dana hrane 16. oktobra , realizovali su profesori Prehrambeno-šumarske i hemijske škole u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje. Profesori ove srednje škole su, kroz nekoliko značajnih i aktuelnih tema, objasnili značaj pravilne i kvalitetne ishrane svim prisutnim osnovcima i srednjoškolcima.
Kako se ovogodišnja tribina odnosila se na bezbednu i kvalitetnu ishranu, predavači su govorili o takvim temama : Željka Malbašić o bezbednoj hrana, Biljana Kovačević o aditivima u hrani, Marijana Artukov o GMO hrani, a Milica Jelić o organskoj hrani. Prisutni su mogli da saznaju kako se kontroliše hrana, koji mikroorganizmi su štetni, šta su aditivi i koliko utiču na organizam čoveka. Objašnjen je uticaj GMO hrane i koliko značaj ima organska hrana.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: