• sreda, 24. jul 2024.
Svečano otvaranje Glavne ulice na slavu grada
Vesti | Ruma
0 Komentara

Svečano otvaranje Glavne ulice na slavu grada

24. novembar 2018. godine

Ruma- Presecanjem vrpce danas je, na slavu Opštine Ruma, svečano otvorena rekonstruisana Glavna ulica u ovom sremskom gradu. Ulicu su za saobraćaj svečano otvorili predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, Đorđe Milićević. U proteklih pet meseci izvršena je kompletna rekonstrukcija ulice u dužini od skoro jedan kilometar, tačnije od Malog parka do Zmaj Jovine škole. Radovi su u ukupnom iznosu koštali 166 miliona dinara, od čega je 130 miliona uložila Vlada Vojvodine preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok je preostali iznos finansirala Opština Ruma.

20181124_120223

24.novembar, Sveti Stefan Dečanski od prošle godine se obeležava kao slava Opštine Ruma, a ove godine proslavlja se i u duhu stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji, kada je 24.novembra 1918.u Rumi doneta odluka da se Srem pripoji Srbiji dan pre nego što je to učinjeno na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu.Obeležavanje slave grada počelo je polaganjem venaca na spomenik dr Žarku Miladinoviću, organizatoru Nerodnog zbora u Rumi. Potom je u Crkvi silaska Svetog duha na apostole Vladika Sremski Vasilije držao svetu liturgiju, nakon čega je u porti hrama osvećena česma posvećena Svetom Stefanu Dečanskom. Svečanosti su nastavljene Svečanom sednicom Skupštine Opštine Ruma održanoj u Kulturnom centru, gde su dodeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i kompanijama sa teritorije Opštine Ruma.

20181124_085948

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: