• sreda, 21. februar 2024.
Tri evropska projekta u šidskoj školi
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Tri evropska projekta u šidskoj školi

6. jul 2018. godine

ŠidKao jedna od petnaest osnovnih škola u čitavoj Srbiji i jedna od četiri osnovne škole u Vojvodini koje su nagrađene eTwinning oznakom kvaliteta za škole, Osnovna škola “Sremski front” iz Šida je ove godine učestvovala u tri školska evropska projekta, sa školama iz Grčke, Turske, Italije… Jedan od projekata bavio se pravljenjem školskih vesti, drugi vrednostima koje približavaju ljude, dok je treći projekat bio tematski, o mostovima, inspirisan delima Ive Andrića. Učenici su pravili svoje vesti – jedni učenici bili su voditelji, drugi snimatelji, treći montažeri, četvrti su brinuli o svetlu, peti o muzičkoj podlozi, šesti su prevodili vesti na engleski, kako bi drugi učenici koji učestvuju u projektu razumeli šta se to novo dogodilo u Osnovnoj školi „Sremski front“.

Mentorke učenicima bile su nastavnice srpskog jezika Nataša Miljanović i nastavnica likovne kulture Sanja Prodanović.

-Moj zadatak je da likovni deo projekta bude što uspešniji, a u svakom projektu postoji likovni deo, jer su neke od projektnih aktivnosti recimo da se kreira logo za projekat, a često se rade i ilustracije ili strip, kao i druge vrste likovnog izražaja, film, prezentacije i slično. Od svih učeničkih dela mi napravimo izložbu u holu škole kako bismo približili drugim učenicima i nastavnicima naš projekat – rekla je o svom učešću u projektima nastavnica Sanja Prodanović.

Osim učenika iz šidske škole, u projektu „Mostovi“ učestvovala je i grupa dece iz grada Izmir u Turskoj, kao i grupa učenika iz Karlovačke gimnazije. Oni su jedni drugima predstavili poznate mostove i umetnička dela sa temom mostova. Jedna od zanimljivih aktivnosti bio je kahut kviz na kojem su učenici pogađali imena mostova prema njihovim slikama. Takođe su grupno izradili most od reciklažnih materijala, kako bi pokazali da ambalaža koja se običo baca može da bude osnova za malo umetničko delo.

-Mostovi spajaju ljude, a tako i ovi naši evropski eTwinning projekti. Jedan od učeničkih dela je i e-knjiga o našem projektu u kojoj su prikazane sve zajedničke aktivnosti i ono što smo napravili, a što će ostati kao uspomena na ovu priliku da učimo zajedno sa učenicima iz tako daleke zemlje kao što je Turska – rekla je nastavnica Nataša Miljanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: