• petak, 29. mart 2024.
Opština Pećinci pomaže decu sa posebnim potrebama
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Opština Pećinci pomaže decu sa posebnim potrebama

28. mart 2022. godine

Opštinsko veće Opštine Pećinci donelo je odluku o novoj meri podrške porodicama sa decom sa posebnim potrebama, invaliditetom i težim oboljenjima.

Kako je rekao predsednik Opštine Siniša Đokić, u pitanju je jednokratni novčani dodatak u iznosu od 50 hiljada dinara.

– Ovo je još jedna mera kojom pećinačka lokalna samouprava nastoji da pomogne svim porodicama sa teritorije naše opštine, kojima je pomoć potrebna. U tu kategoriju svakako spadaju porodice sa decom sa posebnim potrebama, nekom vrstom invaliditeta ili težim oboljenjem, jer takva deca iziskuju posebnu negu i pažnju, a lečenje dodatnim troškovima opterećuje kućni budžet – izjavio je Đokić, i dodao da je procedura za podnošenje zahteva pojednostavljena, kao i da se zahtev podnosi Opštinskoj upravi Opštine Pećinci, Odeljenju za društvenu delatnost.

Uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju roditeljima je neophodna i očitana ili fotokopirana lična karta, prijava prebivališta za dete, kao i izvod iz matične knjige rođenih za dete, a više informacija o samoj proceduri podnošenja zahteva roditelji mogu dobiti na šalteru Dečje zaštite u Opštinskom uslužnom centru. Kontakt osoba je Ljiljana Jeremić, telefon 022/400-705.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: