• petak, 19. april 2024.
Umesto smeća, raste drveće
Projekti | Inđija
0 Komentara

Umesto smeća, raste drveće

9. decembar 2017. godine

Mesna zajednica Novi Slankamen u saradnji sa opštinom Inđija organizovala je nedavno čišćenje divlje deponije i sadnju više od 30 sadnica bresta. Akciji su se dobrovoljno priključili meštani sela koji su na ovaj način pokazali želju da aktivno učestvuju u sređivanju i ulepšavanju životne sredine

Sadnice umesto smecaPiše: M. Balabanović

Kako bi očuvali životnu sredinu i sprečili dalje odlaganje smeća na mestu koje nije predviđeno, Mesna zajednica Novi Slankamen u saradnji sa opštinom Inđija organizovala je nedavno čišćenje divlje deponije i sadnju više od 30 sadnica bresta. Akciji su se dobrovoljno priključili meštani sela koji su na ovaj način pokazali želju da aktivno učestvuju u sređivanju i ulepšavanju životne sredine. Mesna zajednica je organizovala mehanizaciju koja je pripremala teren za sadnju.

– Reč je divljoj deponiji i višegodišnjem problemu sa kojim smo se borili. Mi smo u saradnji sa JKP „Komunalac“ i meštanima našeg sela dogovorili da organizujemo jednu akciju i posadimo sadnice. Reč je o ulici Branka Radičevića gde se nalazi  sportski teren i fudbalski klub, a ovom akcijom želimo da zaštitimo našu decu i sve one koji se bave sportom kako bi imali zdraviju sredinu kaže Dragan Krivošija predsednik Saveta mesne zajednice Novi Slankamen i naglašava da su pojedini nesavesni pojedinci  godinama na ovom mestu odlagali različit otpad a Mesna zajednica je godinama pokušavala da izađe na kraj sa takvim ponašanjem.

Dragan Krivosija, predsednik Saveta MZ Novi Slankamen– Sadnja drveća je odlična ideja, a ja se ovim putem zahvaljujem našoj lokalnoj samoupravi i meštanima koji su se rado odazvali akciji uređenja – kaže predsednik mesne zajednice i dodaje:

– Bez obzira što pojedini otpad ne može da odnese komunalno preduzeće, postoje deponije predviđene za to, zato i pokušavamo da stanemo na put ovom problemu kako se bi ponovo čistili ovu lokaciju ili stvarali divlju deponiju na drugom mestu.

Kako je rečeno u mesnoj zajednici, plan je da se u narednom periodu dodatno pošumi ista lokacija i apeluju na sve neodgovorne pojedince da ne bacaju smeće na mesto koje nije predviđeno za tu namenu.

Podsećamo, Novi Slankamen je selo udaljeno od Inđije dvadesetak kilometara. Prema poslednjem popisu broji oko 3.000 stanovnika sa 1.147 domaćinstava.

 

Tekst je napisan u sklopu realizacije Projekta „Ravnomerni razvoj: da selo bude kao grad“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: