• sreda, 6. decembar 2023.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvao parastosu žrtvama hrvatske “Oluje”
Vesti
0 Komentara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvao parastosu žrtvama hrvatske “Oluje”

4. avgust 2015. godine

Banstol – Danas je na Banstolu, fruškogorskom vikend naselju kod sela Čortanovci u inđijskoj opštini, na mestu gde će se graditi crkava posvećena Blagoj Mariji, održan parastos nevino postradalim žrtvama u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja” koji je molitveno predvodio episkop sremski Vasilije uz sasluženje sveštenstva eparhije Sremske i kome je pored zvaničnika opštine Inđija, prisustvovao i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Obraćajući se prisutnima, među kojima i brojnim građanima koji su pre 20 godina prognani u akciji “Oluja” i koji su se ovde nastanili, predsednik Nikolić je reako da su Srbi i Sbija speremni na oprost i pomirenje, mada to ne znači i na zaborav, i  naglasio da ne zavisi sve samo od nas.

Nakon parastosa i osveštanja krsta buduće crkve, episkop Vasilije je u besedi kazao da će ova crkva biti posvećena Blagoj Mariji i svima onima koji su svoje živote dali na putu spasenja i poručio svima da se ne delimo i da živimo složno i u miru.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: