• Tuesday, 6. June 2023.
Čarterovan Rotaract klub
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Čarterovan Rotaract klub

14. October 2014. godine

Sremska Mitrovica je bogatija za još jedog člana rotari porodice – Rotaract klub Sremska Mitrovica čarterovan je ovog vikenda na svečanoj ceremoniji održanoj u Hotelu „Srem“. Skupu je prisustvovalo više od 70 zvanica iz čitave Srbije, bili su tu predstavnici rotaract i rotari klubova iz Beograda, Novog Sada, Loznice, a među zvanicama su se našli i Mina Vasović DRR distrikta Srbija i Crna Gora, kojem pripada i ovaj klub, kao i predsednik Rotari klub Sremska Mitrovica Nikola Popović.

Misija ovog Rotaract kluba je, između ostalog,  da svojim aktivnostima doprinese zajedničkim ciljevima svih Rotaract klubova a to pre svega podrazumeva pružanje humanitarne pomoći, promovisanje visokih etičkih standarda u profesiji i životu ali i razumevanje, dobru volju i mir, kroz prijateljstvo i saradnju članova kluba. Rotaract klub Sremska Mitpovica do sada je materijlno i finansijski pomagao Udruženje „Daun“ iz Sremske Mitrovice koje se stara o osobama obolelim od Daunovog sindroma, zatim je organizovao akcije prikupljanja finansijskih sredstava za pomoć ugroženima od poplava i popravku lokalnog doma kulture u selu Jamena, organizovao je i manifestaciju „Sremski roštilj 2014“ sa ciljem promovisanja  turističkih potencijala ovog podneblja, a  trenutno učestvije u akciji sa nekoliko drugih Rotaract klubova u  kojoj se prikupljaju novčana sredstva za pomoć ugpoženima od poplava u Obrenovcu.

Govoreći o ovim akcijama i važnosti postojanja jedne ovakve organizacije u gradu, predsednik Rotaract kluba Boris Konjević naglasio je da je ovaj klub važan kako za lokalnu zajedncu jer nastoji da svojim akcijama skrene pažnju javnosti na probleme sa kojima se društvo susreće, kao i da istakne one prave pomalo zaboravljene vrednosti, kao što su poštenje, čovekoljublje, pravičnost.

Inače, prvi Rotaract klub u Srbiji osnovan je 1994. godine u Beogradu, a od tada je u  Srbiji osnovano nekoloko desetina Rotaract klubova u kojima radi nekoliko stotina mladih, vrednih i obpazovanih ljudi

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: