• ponedeljak, 20. maj 2024.
Veče sećanja, emocija i ponosa
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Veče sećanja, emocija i ponosa

16. maj 2014. godine

Veče posvećeno Petru Kralju

Veče posvećeno Petru Kralju

Sremska MitrovicaU prisustvu brojnih poštovalaca i prijatelja našeg velikog glumca i nekadašnjeg sugrađanina Petra Kralja (1941 – 2011), u sremskomitrovačkom Pozorištu Dobrica Milutinović, 14. maja, predstavljena je obimna monografija Kralj, autorke Anite Panić, u izdanju “Službenog glasnika” iz Beograda (2013). U gradskoj pozorišnoj sali, na čijim “daskama koje život znače” je velikan srpskog glumišta načinio prve korake, našle su se njegova kćerka Milica Kralj, supruga Sonja Divac, više uglednih Mitrovčana, Rumljana i posetilaca iz drugih mesta.

Posle pozdravne reči direktorke Jelene Janković, o neumrlom dramskom umetniku i poznaniku besedio je prim. dr Dimitrije Stojšić, o njegovom stvaralaštvu je govorila prof. dr Slađana Milenković, a o značaju za grad i ovdašnju gimnaziju Ilija Milinović, načelnik Sremskog upravnog okruga. Odlomke iz bogato opremljene monografije Kralj, kao i pesmu Predraga Udickog o svom bliskom prijatelju iz grada i škole, pročitao je glumac Vladimir Balašćak, dok je kantautor Dragan Šivoljski izveo dve veoma uspešne kompozicije.

Dugogodišnji TV stvaralac, novinarka i spisateljka, Anita Panić, govorila je o nastanku ideje da napiše ovu knjigu o Petru Kralju, velikom glumcu i dobrom čoveku.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: