• sreda, 21. februar 2024.
Orila se pesma sremskom Skadarlijom
Vesti
0 Komentara

Orila se pesma sremskom Skadarlijom

20. februar 2014. godine

Ponuda na najvisem nivouIrig – Kako i dolikuje prestonici vinskog Srema, Irig je proslavio svoju slavu Svetog Trifuna, a uz zvuke sremačke tambure, prvoklasno vino i dosta dobre pesme i igre, svečano je otvorena i Vinska ulica, jedinstveno stecište vinara, ne samo u ravnici između Save i Dunava, nego i u Srbiji, pa i šire.  Na desetine vinara iz svih delova Iriga koji su uprkos lošem vremenu došli da izlože svoja vina, rakije, likere, i druge proizvode, označili su novi početak stare Ribarske ulice koja je već gotovo tri veka jedan od glavnih simbola Iriga.
Ovaj jedinstveni trenutak u istoriji Iriga i Srema, kako je prilikom posete šarenim i vinom bogatim štandovima istakao predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, predstavlja odskočnu dasku u daljem razvoju iriške turističke ponude koja će u budućnosti biti važan deo ne samo pokrajinske, nego i republičke strategije razvoja, o čemu, prema rečima prvog čoveka pokrajinske administracije svedoče i „Pudarski dani“ koji su i zvanično uvršteni u sam vrh vojvođanskih turističkih manifestacija.

– Oduševljen sam izgledom ove ulice i zadovoljan sam što smo uspeli da je u saradnji sa lokalnom samoupravom u potpunosti rekonstruišemo. Izgradili smo kanalizacionu mrežu i vodovodnu mrežu, postavili kvalitetan i lep mobilijar i srećan sam, pre svega, zbog Iriga koji će dobiti još jednu važnu destinaciju u privlačenju turista koji ovde zaista imaju šta da vide i probaju – istakao je Pajtić.

A da Vinska ulica pre svega pripada Irižanima, da ona predstavlja srce Iriga i njegovo staro jezgro za koje je tokom poslednja tri veka bio vezan razvoj opštine, podsetio je njen prvi čovek Vladimir Petrović, koji je u razgovoru sa vinarima napomenuo da se na ovaj način ne odaje počast samo vinu i vinarima, nego i ribarima, trgovcima i svim dućandžijama koji su kroz vekove davali sve od sebe kako bi se maleni Irig razvio do istinske prestonice Fruške gore.

Guzva u Vinskoj ulici

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: