• Saturday, 28. May 2022.
MIroslav Ivanović novi predsednik iriškog parlamenta
Vesti
0 Komentara

MIroslav Ivanović novi predsednik iriškog parlamenta

18. December 2013. godine
Miroslav Ivanović

Miroslav Ivanović

Irig – Odlukom većine odbornika kojoj su se na 18. skupštinskom zasedanju  pridružili i sada već bivši odbornici Srpske napredne stranke koji su u iriškom parlamentu napravili nezavisnu odborničku grupu, za novog predsednika parlamenta izabran je Miroslav Ivanović iz Vrdnika, inače član Jedinstvene Srbije. Ivanović, doskorašnji  zamenik predsednika  smenio je  Vladislava Ilkića (LSV) čime je, ističu u iriškoj lokalnoj samoupravi, stavljena tačka na već duže vreme tinjajući spor između DS -a i LSV – a.  Za novog zamenika predsednika parlamenta izabran je Živko Ležakov iz PUPS – a.

Takođe, većinom glasova, odbornici su doneli odluku o trećem rebalansu Budžeta, odluku o Budžetu za narednu godinu, dali saglasnost na izmenu Statuta JP “Komunalac”, doneli odluku o kreditnom zaduženju Opštine, a doneta je i odluka o osnivanju Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Opštine Irig koje će, kako je istakao predsednik Opštine Vladimir Petrović biti pravni nalsenik Društvenog fonda za građevinsko zemljište, izgradnju u održavanje komunalnih objekata, lokalnih i nekategorisanih puteva .

– Razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovakav korak nalazi se u potrebi što hitnije realizacije započetih projekata, odnosno pokretanja novih koji se, ukoliko želimo da ostvarimo svoje namere, moraju realizovati u našoj Opštini i to od strane stručnih ljudi koji će u Direkciji raditi, istakao je Petrović.

Kako je u svom obrazloženju povodom usvajanja odluke o Budžetu za narednu godinu istakao resorni načelnik Ilija Jocić, ukupan planirani iznos je 732.726.000 dinara, što je, uz manje korekcije u vidu transfera prema određenim oblastima, na nivou prošlogodišnjeg, dok je, obrazlažući odluku o zaduživanju istakao da će 10 miliona dinara biti uloženo u završetak radova u Vinskoj ulici, dok će 15 miliona biti usmereno na revitalizaciju JP “Komunalac”.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: