• sreda, 21. februar 2024.
Stara Bingula – Kuća na kraju sokaka
Vesti
0 Komentara

Stara Bingula – Kuća na kraju sokaka

4. mart 2013. godine

Stara Binugla ovih dana

Dve burne i teške decenije koje su stajale između Stare Bingule i mene, iz korena su izmenile živote čitavih generacija. Selo je, prateći opšti trend socijalističke Jugoslavije naglo osiromašilo, mladi u potrazi za boljim životom odlaze i jedino što još uvek opstaje, jeste nada da će i pored svih teškoća koje novo vreme donosi doći bolji dani.
Upravo ta nada, koju sam retko sretao i u boljestojećim selima Srema (kakva nije teško naći, naročito ako se naspram njih stavi Bingula), bila je ono što me je razveselilo, nasmejalo i, da budem iskren, podstaklo da u Staroj Binguli vidim pravu malu zadrugu u kojoj se svi pomažu, i u kojoj se istina da je dobro drugog preduslov ličnog dobra shvata ne kako fraza već čvrst životni stav.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: