• petak, 19. april 2024.
EKSKLUZIVNO : Intervju ambasadorke SAD Meri Vorlik
Društvo | Vesti
0 Komentara

EKSKLUZIVNO : Intervju ambasadorke SAD Meri Vorlik

18. maj 2011. godine

AMBASADORKA MERI VORLIK U RAZGOVORU SA NASIM NOVINARIMA

Sremska Mitrovica – Odnosi između SAD i Srbije su odlični. Imali smo, prošlog oktobra, izvrsnu posetu Beogradu naše državne sekretarke Hilari Klinton, a pre dve godine imali smo, takođe, jako dobru posetu potpredsednika Džozefa Bajdena. Oboje su poslali jasnu poruku – da Sjedinjene Američke Države veoma podržavaju evropske integracije Srbije. Takođe, oni su jasno iskazali da SAD i Srbija imaju mnogo zajedničkog interesa i jako dobre odnose, kao i to da ćemo nastojati da tu saradnju održavamo i ojačamo i u budućnosti – izjavila je ekskluzivno za „Sremske novine“ ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Ona je podsetila da vojske dve države imaju dobre odnose i da su u Srbiji veoma prisutni i jaki programi USAID-a.

– Trudimo se i da unapredimo trgovinu i investiranje u Srbiju gde su američke kompanije do sada investirale više od 1,5 milijardi dolara i nadamo se da će u Srbiju doći još investicija – izjavila je ambasadorka Vorlik i posebno istakla da će u svetu uvek biti problema i kriza koje privlače trenutnu pažnju, „ali su za Sjedinjene Američke Države evropske integracije Srbije i celog zapadnog Balkana od najveće važnosti“.

Ekskluzivan intervju sa ambasadorkom Meri Vorlik objavljujemo u broju od 18. maja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: