• nedelja, 14. april 2024.
Otvoreni Dani ruske kulture
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Otvoreni Dani ruske kulture

14. januar 2021. godine

Dani ruske kulture u organizaciji Arhiva Srema, četvrtu godinu za redom, otvoreni su danas u Sremskoj Mitrovici.

Manifestacija je otvorena izložbom fotografija “Najlepša želja” Ruskog geografskog društva u Srbiji, a niz različitih sadržaja publici će biti dostupan sve do 25. januara, i to, onlajn, na Youtube kanalu Arhiva.

Otvorivši izložbu, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Vasilj Ševo, nije krio zadovoljstvo činjenicom da je kultura, i u doba korone, i dalje živa, a, prema rečima direktora Arhiva Srema, Dejana Umetića, manifestacija iz godine u godinu ima sve veći značaj.

– Sva dešavanja koja su predviđena u okviru Dana ruskek kulture moći će da se prate na jutjub (YouTube) kanalu Istorijskog arhiva „Srem”. Ove godines smo pripremili programe malo skraćenog obima, dani isto traju od 15. do 25. januara ali smo pripremili samo šest programa s obzirom na celu situaciju i na naše tehničke mogućnosti. Ove godine, izložba koja prati Dane ruske kulture je izložba “Najlepša zemlja” Centra ruskog geografskog društva iz Beograda, moram da spomenem i podršku Centra za nauku i kulturu Ruskog doma koji nam uvek izađe u susret kada organizujemo ovakve manifestacije – istakao je direktor Umetić.

Manifestacija se održava uz podršku Grada Sremska Mitrovica i uz pomoć Ruskog doma i Ruskog geografskog društva u Srbiji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: