• nedelja, 16. jun 2024.
Vojni lekar u Čortanovcima
Inđija
0 Komentara

Vojni lekar u Čortanovcima

21. maj 2024. godine

Komanda Prve brigade kopnene vojske, u saradnji sa lokalnom samoupravom, Domom zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ i Crvenim krstom Inđije, organizovala je u Čortanovcima akciju „Vojni lekar na selu“. Meštanima ovog inđijskog sela, posebno starijim, meren je krvni pritisak, šećer u krvi i rađen EKG snimak.
Projektom je rukovodio major Nedeljko Nedeljković, koji je istakao da je za 15 godina trajanja projekta, organizovano 33 akcije u kojima je pregledano više od 1700 stanovnika i urađeno blizu 1200 biohemijskih analiza.
Major Nedeljković je rekao da je cilj akcije „Vojni lekar na selu“ da se zdravstvena zaštita omogući licima koja nemaju zdravstveno osiguranje, kao i da se obiđu pacijenti koji nisu u mogućnosti da dođu do ambulante.
-Krvni pritisak i šećer u krvi meštanima Čortanovaca mere volonteri Crvenog krsta, a potom ih preuzimaju vojni i civilni lekari, rekla je Mirela Sedlan, sekretar inđijske organizacije, i potvrdila da će najugroženijim meštanima biti uručeni paketi hrane i higijenskih sredstava.
Opština Inđija dala je podršku ovoj akciji, imajući u vidu odličnu saradnju sa Komandom Prve brigade kopnene vojske Srbije, kojoj se u ime lokalne samouprave zahvalio Nemanja Milojević, šef Kabineta predsednika Opštine Inđija:
-Mi na ovaj način želimo i da zajedno podignemo svest građana o značaju preventivne zdravstvene zaštite, izrazivši uverenje da će se akcija ubuduće nastaviti i u ostalim selima inđijske opštine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: