• utorak, 23. april 2024.
Predsedništvo pokrajinskog SUBNOR-a u Inđiji
Inđija
0 Komentara

Predsedništvo pokrajinskog SUBNOR-a u Inđiji

14. mart 2024. godine

Obeležavanje 25. godišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, zatim proboja Sremskog fronta, kao i ostalih važnih datuma iz srpske istorije bilo je u centru pažnje sednice pokrajinskog odbora SUBNOR-a, koja je odžana u Inđiji. Pored predstavnika opštinskih i pokrajinske organizacije, sednici je prisustvovao i geral – major Vidosav Кovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, koji je istakao da je vojvođanska organizacija jedna od najbolje organizovanih u Republici Srbiji:
-U skladu sa našim ciljevima, sadržaje i aktivnosti koncipiramo tako da obeležavamo sve oslobodilačke ratove, i u skladu sa tim prvi sledeći važan datum je 25. godišnjica od NATO agresije kada će biti održana velika, međunarodna konferencija u Beogradu, gde je dolazak do sada potvrdilo oko 140 učesnika iz inostranstva, najavio je general Кovačević, i rekao da je odmah potom obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom u Srbiji.
Organizacija SUBNOR-a obeležiće i pobede u Prvom svetskom ratu, kao i brojne bitke vođene u pojedinim srpskim opštinama. Poseban značaj u Sremskom okrugu u oranizaciji događaja dat je Sremskoj Mitrovici i opštinama Ruma i Inđija, čiji predsednik Vladimir Gak je izrazio zadovoljstvo što je sednica pokrajinskog odbora organizacije baš u Inđiji.
-Lokalna samouprava daje maksimalnu podršku organizaciji SUBNOR-a u Inđiji, zajedno obeležavamo sve važne datume u istoriji ovog kraja, i trudimo se da na mlade generacije prenesemo kulturu sećanja na sve žrtve koje su pale za naše pobede, rekao je Gak.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: