• nedelja, 14. april 2024.
Kanalizaciona mreža za 1.200 domaćinstava
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Kanalizaciona mreža za 1.200 domaćinstava

21. februar 2024. godine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je opštinu Pećinci gde je, zajedno sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem, obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u Ogaru i Brestaču. Ona je tom prilikom naglasila da će po završetku radova u Ogaru i Brestaču, kao i u Popincima i Prhovu gde je takođe u toku izgradnja kanalizacija, na kanalizacionu mrežu biti priključeno 1.200 domaćinstava pećinačke opštine.

-Izuzetno je važno uraditi ove kanalizacione mreže, pre svega zbog toga što ćemo uskoro rekonstruisati i prečistač u Pećincima, a trudili smo se da radimo kanalizacije koje će gravitirati ka tom prečistaču, kako bi prečistač radio u punom kapacitetu. Želim da najavim da uskoro krećemo sa izgradnjom još jedne kanalizacije u opštini Pećinci – još 14 kilometara kanalizacione mreže u Deču. Želim da se zahvalim i rukovodstvu opštine, jer ovo je primer dobre saradnje između Ministarstva zaštite životne sredine i jedinice lokalne samouprave. Oni su osluškivali potrebe svojih stanovnika i oni su vredno radili na projektnoj dokumentaciji, kako bismo mi sada mogli da izvodimo radove bez preteranih problema i nadam se da će tako i biti – izjavila je ministarka Vujović.

Radovi u Popincima i Prhovu će biti završeni u 2024. godini, a radovi u Ogaru i Brestaču do kraja 2025. godine.

-Pre svega, velika zahvalnost ministarki Ireni Vujović i Ministarstvu zaštite životne sredine, ali još veća zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću, jer da nije njih ovih kanalizacionih mreža ne bi bilo. Opština Pećinci je jedna industrijski razvijena opština, ali moramo da brinemo i o zaštiti životne sredine. Završetkom ovih pet kanalizacionih mreža opština Pećinci će biti pokrivena skoro 70 odsto kanalizacionom mrežom. Velika stvar je što nijedna kap otpadnih voda, što nijedna kap kanalizacionog otpada ne ide u kanale, u bare, u reke, nego sve ide u prečistače – rekao je predsednik Đokić.

On je još jednom ponovio da je ambicija opštinskog rukovodstva da opština Pećinci bude prva opština u Srbiji u potpunosti pokrivena kanalizacionom mrežom.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: