• nedelja, 25. februar 2024.
Vojislav Grozdanić veran Napretku više od tri decenije
Sport | Pećinci
0 Komentara

Vojislav Grozdanić veran Napretku više od tri decenije

24. januar 2024. godine

U prvim godinama nakon Drugog svetskog rata obavljali su se površni pregledi sportista kod lekara opšte prakse. Kasnije se, sa razvojem sporta započelo sa praksom detaljnih pregleda, naročito pred sezone takmičenja. Shodno tome klubovi su morali da obezbede medicinske radnike, lekare ili fizioterapeute, koji su bivali uz ekipu i prilikom odigravanju utakmica, naročito prvenstvenih ali i u toku pripremnih perioda.

U Napretku sa najdužim stažom “doktora” je Vojislav Grozdanić iz Pećinaca, koji je u klubu 33 godine. “Doktor” Voja završio je srednju medicinsku školu – smer fizioterapeuta, kao medicinski radnik u Napredak dolazi 1990. godine, te ostaje do danas. Za ove godine provedene u Napretku bio je lekar ekipe na prvenstvenim i prijateljskim utakmicama, pratio tim i zbrinjavao na pripremama kako u letnjem tako i u zimskom periodu, delio sa igračima i stručnom štabom i dobro i loše, što će nadaju se svi činiti i u narednim godinama.

Voja je i kao igrač imao, a i sada zadržao dobru sportsku kondiciju, smirenost i prisebnost u svim situacijama, tako da uvek brzo, efikasno i efektno pomaže svakom igraču kome ta pomoć zatreba. Omiljen je i poštovan od strane Popinčana.

-Iako sam na polovini osme decenije života, osećam se dobro i jedva čekam da dođe početak prijateljskih i prvenstvenih utakmica. U Napretku sam lepo primljen što dokazuju godine provedene u klubu. Sa mladim momcima je uvek zanimljivo, naročito u Napretku, gde je drugarstvo na visokom nivou, kada se pobeđuje ali i kada se gubi, što dokazuje i postojanje kluba, 103 godine fudbala u Popincima – zaključuje Vojislav Grozdanić.

P. Jovanović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: