• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Uhapšen zbog prevare u igri “Uzmi račun i pobedi”
Crna hronika
0 Komentara

Uhapšen zbog prevare u igri “Uzmi račun i pobedi”

12. novembar 2023. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je ovih dana da su pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Poreskom upravom, uhapsili D. M. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo računarska prevara u pokušaju.

On se sumnjiči za to da je, u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi”, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre.

Na taj način, D. M. je, kako se sumnja, unošenjem netačnih, odnosno lažnih podataka, pokušao da utiče na rezultat elektronske obrade podataka.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su dokazi koji potiču iz navedenog krivičnog dela.

Zahvaljujući dobroj saradnji i pravovremenoj reakciji Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave, regularnost ove nagradne igre ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: