• subota, 9. decembar 2023.
Tribina u organizaciji UNS/DNV-a: O medijskoj propagandi
Društvo
0 Komentara

Tribina u organizaciji UNS/DNV-a: O medijskoj propagandi

24. oktobar 2023. godine

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) poziva novinare, studente novinarstva i sve zainteresovane na tribinu o medijskoj propagandi na prostoru Vojvodine u periodu između dva svetska rata. Skup će biti održan 26. oktobra, od 19 sati, u knjižari Bulevar Buks (Bulevar Mihajla Pupina 8) u Novom Sadu.

Na tribini će biti reči o pojmu, principima, tehnikama, vrstama medijske propagande i njenom istorijskom razvoju, sa fokusom na nacionalsocijalističku propagandu u Vojvodini za vreme Drugog svetskog rata. Biće navedeni neki od primera zloupoterebe medija u prošlosti, njenoj genezi, ali i uticaju na savremeno doba.

Kroz proučavanje medijske propagande kroz vreme i njenom uticaju na društvene tokove možemo da doprinesemo prepoznavanju tehnika i metoda koje se i danas primenjuju u različitim segmentima medijskog prostora, od političkog i ekonomskom, do kulturnog i verskog.

Na konfereniciji će govoriti profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Vladimir Barović i dr Slobodan Bjelica.

Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl uns.dnv@gmail.com i navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: