• sreda, 4. oktobar 2023.
Pazi, snima se!
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Pazi, snima se!

18. avgust 2023. godine

Divlje deponije predstavljaju veliki problem, ne samo u seoskim sredinama, već i u gradskim naseljima u Sremskoj Mitrovici. U cilju sprečavanja neadekvatnog odlaganja otpada, Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcije poslove na nekoliko kritičnih lokacija u gradu postaviće kamere za video nadzor.

-Preduzeli smo određene mere u cilju rešavanja ovog problema kao što je postavljanje video nadzora na označenim lokacijama. Jedna kamera je već postavljena u naselju “Orao”, druga se postavlja, a biće postavljene kamere i u naseljima “Kamenjar”, “Nikola Tesla” i na svim ostalim mestima za koje je utvrđeno da su problematična kada je u pitanju nepropisno odlaganje komunalnog reda. Smatramo da ćemo na taj način nesavesne građane sankcionisati, a savesne građane nagraditi lepšom životnom sredinom – rekla je načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcije poslove Jasna Poznanović.

Sistem će omogućiti tokom 24 sata praćenje situacije na terenu, snimanje vozila i osoba koje bacaju otpad na divljim deponijama. Zaprećene kazne za nelegalno odlaganje otpada, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima su novčane, u fiksnom iznosu za fizička lica iznose od 20 do 50 hiljada dinara, a za preduzetnike od 50 hiljada do pola miliona dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: