• petak, 12. jul 2024.
Mitrovčani mogu da prijave štetu od oluje do kraja avgusta
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Mitrovčani mogu da prijave štetu od oluje do kraja avgusta

17. avgust 2023. godine

Građani Sremske Mitrovice koji su pretrpeli štetu na svojim porodičnim objektima usled jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine, mogu istu da prijave do 31. avgusta.

Javni poziv za prijavu štete juče je raspisala Gradska Uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, a u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju elementarne nepogode i drugih podzakonskih akata.

Кako je objasnila v.d. načelnica resorne uprave Jasna Poznanović poziv se odnosi na sve građane sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i podrazumeva prijavu šetete nastale isključivo na porodičnim objektima, dok šteta nastala na vikendicama i pomoćnim objekti neće biti uzeta u razmatranje.
-Ukoliko su građani već sanirali štetu, zajedno sa prijavom mogu da dostave račune, predračune, fakture ili bilo koju vrstu dokaza da su imali nabavku građevinskog materijala u tu svrhu – rekla je Poznanović.

Prijave se podnose lično na propisanim obrascima koji se mogu dobiti u gradskom Uslužnom centru, preuzeti sa sajta Grada ili preko pošte. Građani će dobiti novčanu pomoć u iznosu od 50.000, 100.000, 150.000, 250.000 ili 350.000 dinara, a u zavisnosti od kategorije u kojoj se nalaze, odnosno pretrpljene štete.

Dodatne informacije o javnom pozivu građani mogu dobiti u zgradi Gradske uprave Svetog Dimitrija 13 kao i putem telefona 022/615-376.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: