• ponedeljak, 22. jul 2024.
Odlaže se akcija suzbijanja komaraca
Servis
0 Komentara

Odlaže se akcija suzbijanja komaraca

4. jul 2023. godine

Avionski tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, planiran za utorak, 4. jul, odlaže se zbog nepovoljnih vremenskim uslova.

Na osnovu, vremenske prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda, već posle podne očekuju se lokalni pljuskovi, a od srede do petka promenljivo i nestabilno vreme, sa povremenom kišom i grmljavinom. Od subote stabilizacija vremena. Upravo, ovakvi vremenski uslovi pogoduju razvoju rečnih komaraca, koji su agresivniji i otporniji i ima ih više i češće izlaze iz vodenih akumulacija. Odnosno, uslovi su povoljni za razvoj komaraca , a nepovoljni za tretman. Iz tih razloga, se odlaže akcija suzbijanja komaraca do perioda stabilizacije vremenskih uslova.

Regulacija brojnosti komaraca vrlo kompleksan problem koji zahteva zajedničku saradnju gradske uprave, javnih preduzeća, građana i medija i zbog toga iz lokalne samopuprave Grada Sremske Mitrovica apeluju na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: