• subota, 30. septembar 2023.
Za podršku mladim poljoprivrednicima 200 miliona dinara
Društvo | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Za podršku mladim poljoprivrednicima 200 miliona dinara

21. jun 2023. godine

Potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina.

Resorni sekretarijat je podsticajna sredstva dodelio na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini u 2023. godini, na koja su pravo ostvarila 163 korisnika.

-Cilj ovog konkursa je da mladi ljudi ostanu na selu ili da se odluče na povratak u ruralna područja. Na taj način se menja demografska slika u selima, menja se starosna struktura, što omogućava selima da žive – rekao je Galić.

Resorni sekretar je podsetio na to da se ovaj konkurs primenjuje od 2017. godine i da je do sada skoro hiljadu mladih poljoprivrednika dobilo sredstva.

-Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ovom konkursnom linijom podržao unapređivanje i razvoj biljne i stočarske proizvodnje. Mladi su na ovaj način stavljeni u najširi mogući kontekst, te smo sredstva namenili mladima od 18 do 40 godina. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 90 odsto ukupno prihvatljivih troškova, od čega 75 odsto plaćamo avansno – istakao je Galić i poručio korisnicima da dodeljena sredstva iskoriste do kraja 2023. godine.

Galić je podsetio i na to da minimalan iznos, dodeljen po jednoj prijavi, iznosi do 500 hiljada dinara, dok je maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je neki poljoprivredni proizvođač mogao ostvariti putem ovog konkursa 1,5 miliona dinara.

Foto: Lorand Vig

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: