• četvrtak, 21. septembar 2023.
Šekspir festival ove godine jubilarno, deseti put
Inđija
0 Komentara

Šekspir festival ove godine jubilarno, deseti put

13. jun 2023. godine
             

U autentičnom ambijentu čortanovačke Vile Stanković ovog leta deseti put biće organizovan festival, posvećen jednom od najvećih dramskih pisaca, Viljemu Šekspiru. Na konferenciji za medije, organizovanoj povodom Šekspir festivala, koji će biti održan od 29. juna do 5. jula, istaknuti su rezultati postignuti za deset godina i najavljen bogat program u jubilarnom izdanju festivala.
Program festivala ove godine sadrži osam predstava, Publici će se predstaviti pozorišta iz Jermenije, Turske, Velike Britanije i Srbije. Šekspir festival otvoriće 29. juna predstava „Bogojavljenska noć“, u režiji Ivana Vanje Alača.
Program „Moj prvi Šekspir“ novina je jubilarnog festivala, a u okviru njega oprobaće se mlađe generacije pozorišnih stvaralaca koje će na scenu postaviti jedan Šekspirov komad. Bogat program festivala u oktobru će biti zatvoren Šekspirovim sonetima u izvođenju čuvene britanske glumice Šarlot Rempling.
Podršku Šekspir festivalu ove godine Opština Inđija dala je izdvajanjem tri miliona dinara za organizaciju manifestacije, a čine se napori da se obezbede nova sredstva iz opštinskog budžeta za kulturu koji iznosi 220 miliona dinara, rekao je pomoćnik predsednika Opštine Inđija, Živan Živanović.
U prvih deset godina postojanja u okviru Šekpsir festivala prikazane su 54 pozorišne predstave iz 22 zemlje sveta, a festival je posetilo više od 20 hiljada gledalaca.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: