• nedelja, 14. jul 2024.
Sport
0 Komentara

Autokros prvenstvo “Nagrada Srema”

17. maj 2023. godine

Nacionalno i otvoreno prvenstvo Sportske automobilske auto – kros asocijacije Srbije “Nagrada Srema 2023” biće oddržano u subotu i nedelju 27. i 28. maja u Šašincima na „Autocross areni“ u organizaciji „Asu Syrmien racing“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prvog dana, u subotu održaće se službeni treninzi sa početkom od 12:00 i od 14:30, a za 17 časova zakazane su kvalifikacione trke. Narednog dana sa početkom od 8:30 i 10:30 odražaće se još dve kvalifikacione trke, a finale je zakazano za 14 časova.

Takmičari će se boriti za „Nagradu Srema 2023“.

Autokros staze su kružne, zemljane staze, dužine do 2km koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu. Trenutno u Srbiji postoje 3 licencirane staze za autokros i to su: Autokros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Autokros arena Srem u Šašincima.

Autokros je jedan od najuzbudljivijih moto-sportova koji postoje. To je sport koji zahteva snagu, veštinu i hrabrost vozača, kao i preciznost i brzinu u vožnji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: