• Monday, 29. May 2023.
Autokros prvenstvo “Nagrada Srema”
Sport
0 Komentara

Autokros prvenstvo “Nagrada Srema”

17. May 2023. godine

Nacionalno i otvoreno prvenstvo Sportske automobilske auto – kros asocijacije Srbije “Nagrada Srema 2023” biće oddržano u subotu i nedelju 27. i 28. maja u Šašincima na „Autocross areni“ u organizaciji „Asu Syrmien racing“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prvog dana, u subotu održaće se službeni treninzi sa početkom od 12:00 i od 14:30, a za 17 časova zakazane su kvalifikacione trke. Narednog dana sa početkom od 8:30 i 10:30 odražaće se još dve kvalifikacione trke, a finale je zakazano za 14 časova.

Takmičari će se boriti za „Nagradu Srema 2023“.

Autokros staze su kružne, zemljane staze, dužine do 2km koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu. Trenutno u Srbiji postoje 3 licencirane staze za autokros i to su: Autokros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Autokros arena Srem u Šašincima.

Autokros je jedan od najuzbudljivijih moto-sportova koji postoje. To je sport koji zahteva snagu, veštinu i hrabrost vozača, kao i preciznost i brzinu u vožnji.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: