• subota, 9. decembar 2023.
Autobuski toalet specijalno prepravljen za krijumčarenje
Društvo | Hronika | Šid | Vesti
0 Komentara

Autobuski toalet specijalno prepravljen za krijumčarenje

5. maj 2023. godine

Carinici su 2. maja 2023. godine na graničnim prelazima Šid i Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 21.690 paklica različitih cigareta, skrivenih u posebno dograđenoj pregradi toaleta jednog autobusa.

Pomenuti autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa 20 putnika i tri vozača bio na putu ka Sloveniji, izdvojen je za detaljan pregled na graničnom prelazu Šid.

Tokom kontrole carinici su na spojevima lima u autobuskom toaletu uočili svežu farbu i silikon, zbog čega je autobus pod pratnjom upućen na granični prelaz Batrovci, radi pregleda mobilnim skenerom.

Prilikom skeniranja, u predelu toaleta, tačnije rezervoara za fekalni otpad uočene su nepravilnosti, a daljim pregledom, uz pomoć fiber optike, utvrđeno je, da je naknadno dograđena šupljina pomenutog prostora ispunjena cigaretama.

Pošto je uklonjen lavabo, pregrada od polistera i nekoliko limenih poklopaca, došlo se do skrivene šupljine iz koje je izvađeno 2.169 boksova (43.380 komada) cigareta ”Marlboro”, ”Winston”, ”Camel” i ”Кent”.

Кrijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: