• sreda, 17. april 2024.
9. Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

9. Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici

19. april 2023. godine

U Sremskoj Mitrovici će se u periodu od 27. do 30. aprila 2023. godine održati 9. Festival pijanizma u organizaciji i realizaciji Muzičke škole „Petar Кrančević“ i Umetničkog udruženja Кrančević, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja,  Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Grada Sremska Mitrovica i donatora.

Na ovogodišnji  Festival se prijavilo 173 učesnika u disciplinama klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir. Takmičari dolaze iz muzičkih škola i ustanova iz 36 gradova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Takmičarska lokacija je Galerija „Lazar Vozarević“ koja je i ove godine otvorila svoja vrata Festivalu pijanizma. Osim takmičarskog dela koji će ocenjivati stručni žiri, za sve učesnike će biti organizovane, po kategorijama, svečane podele diploma na Žitnom trgu.

Članovi žirija ove godine su renomirani pijanisti i pedagozi: Alma Hodžić Pašić iz Muzičke škole u Tuzli, Danijel Oto iz Muzičke škole u Varaždinu i mr Dragomir Bratić iz Muzičke škole „Davorin Jenko“ u Beogradu.

U okviru 9. Festivala pijanizma biće održani koncerti u Galeriji „Lazar Vozarević“:

– Кoncert otvaranja 9. festivala pijanizma gde će nastupiti “BG klavirski duo” – Marija Gođevac i Dragomir Bratić, u četvrtak, 27. aprila, sa početkom u 20:00 časova
– Кoncert laureata prošlog, 8. Festivala pijanizma, u petak, 28. aprila sa početkom u 20:00 časova;
– Кoncert laureata 9. Festivala, u nedelju, 30. aprila sa početkom u 19:00 časova.
Svi programi, kako koncertni, tako i takmičarski su otvoreni za javnost.

Direktorka Festivala je profesorka klavira Milda Кuzminac a umetnička direktorka mr Dušanka Gavrilović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: