• utorak, 23. april 2024.
Biciklisti iz Grčke na proputovanju kroz Sremsku Raču
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Biciklisti iz Grčke na proputovanju kroz Sremsku Raču

3. mart 2024. godine

Za prosečnog čoveka bicikl je prevozno sredstvo za kraće rute, put do posla, škole, prodavnice ili sredstvo za rekreaciju. Međutim, Kipranka Ksenija Petrou i Grk Andreas Kaspiris odlučili su se za pravu biciklističku avanturu.

Ovaj simpatični bračni par zaputio se biciklima od Beča pa sve do Soluna.

Krenuvši iz Beča najpre su posetili Bratislavu, a zatim i Budimpeštu. Nastavljajući dalje put ka jugu preko Hrvatske ušli su u Srbiju kod Šida. Tog dana u sumrak stigli su i do Sremske Rače gde su odlučili da se odmore i prespavaju.

S obzirom da je mrak padao rešili su da se okrepe u seoskoj kafani gde je ovaj razgovor i nastao. Naravno, prioritet je bio da se proba rakija, jer su čuli da nema nema bolje od srpske, a kasnije da se postavi kamperski šator u kome su spavali tokom putovanja.

– Od Beča do Rače putovali smo deset dana, još toliko će nam trebati i do cilja našeg putovanja, do Soluna. Ovo nije naše prvo putovanje biciklima, već smo putovali biciklima po Balkanu i Evropi – rekao je Andreas.

– Volimo da putujemo biciklom, tako smo povezani sa prirodom, upoznajemo nove ljude i kulture. Do sada smo biciklima obišli Tursku, Francusku, Italiju, Španiju, Makedoniju, naravno vozili smo i kroz Kipar i Grčku – pojašnjava Ksenija.

Posle prespavane noći u Rači plan im je najpre da kroz Bosnu stignu kod prijatelja u Loznicu. Nakon toga nastaviće dalje ka jugu Srbije pa kroz Bugarsku do svog odredišta, do Soluna.

M. Ostojić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: