• utorak, 16. april 2024.
Uređena deponija u blizini sela
Društvo | Projekti | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Uređena deponija u blizini sela

31. jul 2022. godine

Svega nekoliko stotina metara od sela u Sremskoj Rači nalazi se divlja deponija na koju se decenijama odlagalo smeće pre nego što je Javno komunalno preduzeće “Кomunalije” iz Sremske Mitrovice otpočelo sa redovnim odnošenjem otpada. Pošto se nakupilo mnogo smeća postojala je opasnost da ovakva situacija preraste u pravu ekološku katastrofu.

Na inicijativu Saveta Mesne zajednice Sremska Rača, deponija je nedavno sanirana i uređena. Pomoć Mesnoj zajednici na realizaciji ovog projekta pružilo je preduzeće “Hidrograđevinar a.d.” iz Sremske Mitrovice koje je svojom mehanizacijom izvršilo uređenje navedene deponije.

-Ovo je bio jedan od prioritetnih zadataka Saveta Mesne zajednice Sremska Rača i veoma je važno što smo uspeli i da ga realizujemo. Veliku zahvalnost dugujemo i “Hidrograđevinaru” bez čije mehanizacije ne bismo uspeli da realzujemo ovaj za nas izuzetno bitan projekat – izjavio je Miroslav Drmanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Sremska Rača.

M. Ostojić

*Tekst objavljen u okviru projekta “Ekološkom svešću do sopstvenog zdravlja”koji je sufinansiran od strane Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: