• četvrtak, 18. april 2024.
Prof. dr Čedomir Antić u Muzeju Srema
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Prof. dr Čedomir Antić u Muzeju Srema

15. april 2022. godine

Predavanje o Aprilskom ratu i formiranju NDH pod nazivom „Kako je sve počelo (od 27. marta do 10. aprila)” prof. dr Čedomir Antić održaće u subotu 16. Aprila u Muzeju Srema sa početkom u 19 časova.

Profesor Antić govoriće o razlozima zbog kojih je Kraljevina Jugoslavija ušla u rat, objasniće šta se tokom rata dešavalo i obrazložiti kako je došlo do formiranja Nezavisne Države Hrvatske, te na kojim ideološkim temeljima je ona počivala. Predavanje će biti održano u Baroknoj Sali i prvo je u nizu kojim će u narednom periodu Muzej Srema, u saradnji sa našim najeminentnijim istoričarima, pravnicima, politikolozima… a povodom osam decenija od akcije Viktora Tomića, pokušati da ponudi odgovor na pitanje zašto je došlo do genocida u Sremu, kako je on sprovođen i koje su posledice.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: