• petak, 19. april 2024.
PISALI SMO ŠEZDESETIH: U Irigu se završava nova četvorospratnica
Društvo | Irig
0 Komentara

PISALI SMO ŠEZDESETIH: U Irigu se završava nova četvorospratnica

28. april 2022. godine

Do kraja meseca, u centru Iriga, biće završena nova četvorospratnica, čija izgradnja traje duže od dve godine. Кako smo obavešteni u ovoj zgradi, pored dvanaest stanova, nalaziće se moderna samousluga Trgovinskog preduzeća “Progres”, prodavnica voća, povrća, alkoholnih i bezalkoholnih pića iriške Zemljoradničke zadruge i knjižara i papiranica. Sredstva za izgradnju ove najveće građevine u Irigu zajednički su obezbedili Skupština opštine, Zemljoradnička zadruga, Trgovinsko preduzeće “Progres” i još neke radne organizacije iz Iriga.

Irižani sa nestrpljenjem očekuju završetak ove zgrade. Ne samo oni koji treba da se usele u četiri trosobna, šest dvosobnih i dva jednosobna stana, nego i svi ostali građani. Pre svega zbog toga što će se u ovoj zgradi nalaziti prostrana i moderna samousluga. Dosadašnja samousluga u centru Iriga smeštena je u tesne i nepodesne prostorije, pa su građani često morali da se guraju u želji da nešto kupe. Gužve su posebno bile velike subotom i pred praznike. Međutim, useljenjem u nove prostorije, a to se očekuje odmah po završetku četvorospratnice, odnosno, početkom sledećeg meseca, problem prodajnog prostora u Irigu biće za dogledno vreme rešen.

U Irigu do sada nije postojala specijalizovana prodavnica voća i povrća, kao i alkoholnih pića, mada je ovo mesto nadaleko poznato po proizvodnji bresaka, jabuka, krušaka, grožđa i sortnih vina. U novoj četvorospratnici iriška Zemljoradnička zadruga otvoriće i prodavnicu ove vrste.

Кnjižara do sada u Irigu nije ni postojala, a razni obrasci, sveske i drugi pribor koji se inače prodaje u papirnicama prodavao se u prodavnici nameštaja! Кako smo saznali u novoj četvorospratnici otvoriće se i knjižara i papirnica. Mada se još ne zna koje će preduzeće otvoriti ovu prodavnicu, pa prema tome nije sigurno ni da će ona biti otvorena, Irižani smatraju da mogućnost da se otvori prodavnica knjiga i papirnica, ne bi trebalo propustiti, jer je ovakva prodavnica neophodna.

B. Č.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: